Topic: Routing Error, Recognition failed

Installed rails quite a few times today on debian etch, both with apt-get and through gem.  It kind of works.  I've installed the fcgi module for apache2, and also tried with the default Webricks server.  I get the following:

agamemnon:~/rails# script/about
About your application's environment
Ruby version                 1.8.5 (i486-linux)
Rails version                1.1.6
Active Record version        1.14.4
Action Pack version          1.12.5
Action Web Service version   1.1.6
Action Mailer version        1.2.5
Active Support version       1.3.1
Edge Rails revision          unknown
Application root             /mydir/rails
Environment                  development
Database adapter             mysql

when I start the Webrick server and go to http://localhost:3000 I get the "Welcome Aboard" page, but following the "About your application's environment" link gives me this error:

Action Controller: Exception caught
Routing Error
Recognition failed for "/rails/info/properties"

The console logs this:

agamemnon:~/rails# script/server
=> Booting WEBrick...
=> Rails application started on http://127.0.0.1:3000
=> Ctrl-C to shutdown server; call with --help for options
[2007-01-09 15:49:47] INFO  WEBrick 1.3.1
[2007-01-09 15:49:47] INFO  ruby 1.8.5 (2006-08-25) [i486-linux]
[2007-01-09 15:49:47] INFO  WEBrick::HTTPServer#start: pid=9248 port=3000
127.0.0.1 - - [09/Jan/2007:15:55:52 CST] "GET /rails/info/properties HTTP/1.0" 404 610
http://localhost:3000/ -> /rails/info/properties

Also, the development.log shows this:

Processing Base#index (for 127.0.0.1 at 2007-01-09 15:55:53) [GET]
  Session ID: 982195c5d1a3cc139a0d694da7c27047
  Parameters: {}


ActionController::RoutingError (Recognition failed for "/rails/info/properties"):
    .//vendor/rails/actionpack/lib/action_controller/routing.rb:522:in `recognition_failed'
    .//vendor/rails/actionpack/lib/action_controller/routing.rb:512:in `recognize!'
    .//vendor/rails/railties/lib/dispatcher.rb:38:in `dispatch'
    .//vendor/rails/railties/lib/webrick_server.rb:115:in `handle_dispatch'
    .//vendor/rails/railties/lib/webrick_server.rb:81:in `service'
    /usr/lib/ruby/1.8/webrick/httpserver.rb:104:in `service'
    /usr/lib/ruby/1.8/webrick/httpserver.rb:65:in `run'
    /usr/lib/ruby/1.8/webrick/server.rb:173:in `start_thread'
    /usr/lib/ruby/1.8/webrick/server.rb:162:in `start'
    /usr/lib/ruby/1.8/webrick/server.rb:162:in `start_thread'
    /usr/lib/ruby/1.8/webrick/server.rb:95:in `start'
    /usr/lib/ruby/1.8/webrick/server.rb:92:in `each'
    /usr/lib/ruby/1.8/webrick/server.rb:92:in `start'
    /usr/lib/ruby/1.8/webrick/server.rb:23:in `start'
    /usr/lib/ruby/1.8/webrick/server.rb:82:in `start'
    .//vendor/rails/railties/lib/webrick_server.rb:67:in `dispatch'
    .//vendor/rails/railties/lib/commands/servers/webrick.rb:59
    .//vendor/rails/activesupport/lib/active_support/dependencies.rb:147:in `require'
    .//vendor/rails/activesupport/lib/active_support/dependencies.rb:147:in `require'
    .//vendor/rails/railties/lib/commands/server.rb:30
    script/server:3:in `require'
    script/server:3


Rendering ./script/../config/../vendor/rails/actionpack/lib/action_controller/templates/rescues/layout.rhtml (404 Page Not Found)


Help! smile

Re: Routing Error, Recognition failed

Does anything else about the application work?

It's possible that Edge Rails is breaking this route.  Somebody else is having the same problem here.
Unless other things are breaking I wouldn't worry about it though.

Last edited by danger (2007-01-10 03:44:12)

Re: Routing Error, Recognition failed

I have same problem ... on

About your application's environment
Ruby version                 1.8.4 (i486-linux)
RubyGems version             0.9.0
Rails version                1.2.1
Active Record version        1.15.1
Action Pack version          1.13.1
Action Web Service version   1.2.1
Action Mailer version        1.3.1
Active Support version       1.4.0
Application root             /home/dumpsters/applikace/app
Environment                  development
Database adapter             mysql

I was try reinstall rails but same...

Any idea ?