Topic: Rails Server Not Running?

I am just getting started with ruby on rails, and created a rails project in the command line. I cant start the server and get the following message (on a mac):

/Library/Ruby/Gems/1.8/gems/mysql2-0.3.11/lib/mysql2/mysql2.bundle: dlopen(/Library/Ruby/Gems/1.8/gems/mysql2-0.3.11/lib/mysql2/mysql2.bundle, 9): Library not loaded: libmysqlclient.18.dylib (LoadError) Referenced from: /Library/Ruby/Gems/1.8/gems/mysql2-0.3.11/lib/mysql2/mysql2.bundle Reason: image not found - /Library/Ruby/Gems/1.8/gems/mysql2-0.3.11/lib/mysql2/mysql2.bundle from /Library/Ruby/Gems/1.8/gems/mysql2-0.3.11/lib/mysql2.rb:9 from /Library/Ruby/Gems/1.8/gems/bundler-1.2.3/lib/bundler/runtime.rb:68:in require' from /Library/Ruby/Gems/1.8/gems/bundler-1.2.3/lib/bundler/runtime.rb:68:inrequire' from /Library/Ruby/Gems/1.8/gems/bundler-1.2.3/lib/bundler/runtime.rb:66:in each' from /Library/Ruby/Gems/1.8/gems/bundler-1.2.3/lib/bundler/runtime.rb:66:inrequire' from /Library/Ruby/Gems/1.8/gems/bundler-1.2.3/lib/bundler/runtime.rb:55:in each' from /Library/Ruby/Gems/1.8/gems/bundler-1.2.3/lib/bundler/runtime.rb:55:inrequire' from /Library/Ruby/Gems/1.8/gems/bundler-1.2.3/lib/bundler.rb:128:in require' from /Users/callofdutyfans9/Sites/simple_cms/config/application.rb:7 from /Library/Ruby/Gems/1.8/gems/railties-3.2.10/lib/rails/commands.rb:53:inrequire' from /Library/Ruby/Gems/1.8/gems/railties-3.2.10/lib/rails/commands.rb:53 from /Library/Ruby/Gems/1.8/gems/railties-3.2.10/lib/rails/commands.rb:50:in tap' from /Library/Ruby/Gems/1.8/gems/railties-3.2.10/lib/rails/commands.rb:50 from script/rails:6:inrequire' from script/rails:6

Re: Rails Server Not Running?

it seems like missing dependencies or something. Try installing the mysql2 gem manually with `gem install <gem_name>` command.

Re: Rails Server Not Running?

I just got the same problem and I did the above method step to make it right.

Last edited by ChevChelios (2013-01-28 02:19:30)