Topic: Aptana3 and Debugger

Hi all,

for first sorry for my english.

I'm trying to debug (with Aptana3) a RoR application and I've followed several instructions to do this.

I've installed ruby-debug-ide and after several problems I think it is installed correctly.

irb> require 'ruby-debug' ==> true

If I start the app from terminal (I'm using Ubuntu 13) seems to works fine and no error is raised. (RAILS_ENV=development rails s -debugger).

Unfortunately in Aptana (with debug perspective) I can't see my program flow stopping at breakpoints I've placed.

If I try to start server from Aptana panel an error is raised:
/usr/lib/ruby/1.9.1/rubygems/custom_require.rb:60:in `require': /var/lib/gems/1.9.1/gems/ruby-debug-base19-0.11.25/lib/ruby_debug.so: undefined symbol: ruby_current_thread - /var/lib/gems/1.9.1/gems/ruby-debug-base19-0.11.25/lib/ruby_debug.so (LoadError) ...

So I can't understand if debugger is running correctly.

Thanks in advance.

Re: Aptana3 and Debugger

... and another error is raised after few seconds:

"Could not connect to debugger on port 33443"

but the port number displayed is different from time to time

Re: Aptana3 and Debugger

These some gems installed

debugger (1.6.0)
debugger-linecache (1.2.0)
debugger-ruby_core_source (1.2.2)
...
linecache19 (0.5.12)
...
ruby-debug-base19 (0.11.25)
ruby-debug-ide (0.4.16)
ruby-debug-ide19 (0.4.12)
ruby-debug19 (0.11.6)
ruby_core_source (0.1.5)

I hope this could be helpful

Last edited by Yuri80 (2013-06-14 04:13:00)

Re: Aptana3 and Debugger

sad