Topic: Beginner Getting Started with RadRails - can't get WEBrick running

Hi folks, thanks for the forum.  Not being a programmer by trade (a designer with some rudimentary web scripting experience and some java coursework in college) I got motivated to work with Ruby on Rails by the "agile" selling point.  I'm a little bit stuck, though, because I'm not used to navigating around an OS and making configuration changes and running things from the command line.  In other words, ham-handed greenhorn. 

Maybe it's unrelated but I've installed RadRails to work in, and when I create my initial project with a WEBrick server for testing I am unable to get the server started.  In RadRail's console tab view, I see:

-e:4:in `load': no such file to load -- script/server (LoadError)
    from -e:4

Is it likely I botched the Rails path (and Rake path) configuration in Preferences?  In my ruby\bin folder there were two files - neither of which had extensions - named "rails."  I'm not sure how to know which is the source of the scripts.

I appreciate any tips.

Re: Beginner Getting Started with RadRails - can't get WEBrick running

**update**

I think I'd selected the wrong file in C:\ruby\bin after glancing at them in a text editor.  I selected the other one in preferences (for "rails") and re-created the project along with WEBrick server, and when I started the server the console saw some action:

exists 
      create  app/controllers
      create  app/helpers
      create  app/models
      create  app/views/layouts
      create  config/environments
      create  components
      create  db
      create  doc
      create  lib
      create  lib/tasks
      create  log
      create  public/images
      create  public/javascripts
      create  public/stylesheets
      create  script/performance
      create  script/process
      create  test/fixtures
      create  test/functional
      create  test/integration
      create  test/mocks/development
      create  test/mocks/test
      create  test/unit
      create  vendor
      create  vendor/plugins
      create  tmp/sessions
      create  tmp/sockets
      create  tmp/cache
      create  tmp/pids
      create  Rakefile
      create  README
      create  app/controllers/application.rb
      create  app/helpers/application_helper.rb
      create  test/test_helper.rb
      create  config/database.yml
      create  config/routes.rb
      create  public/.htaccess
      create  config/boot.rb
      create  config/environment.rb
      create  config/environments/production.rb
      create  config/environments/development.rb
      create  config/environments/test.rb
      create  script/about
      create  script/breakpointer
      create  script/console
      create  script/destroy
      create  script/generate
      create  script/performance/benchmarker
      create  script/performance/profiler
      create  script/process/reaper
      create  script/process/spawner
      create  script/process/inspector
      create  script/runner
      create  script/server
      create  script/plugin
      create  public/dispatch.rb
      create  public/dispatch.cgi
      create  public/dispatch.fcgi
      create  public/404.html
      create  public/500.html
      create  public/index.html
      create  public/favicon.ico
      create  public/robots.txt
      create  public/images/rails.png
      create  public/javascripts/prototype.js
      create  public/javascripts/effects.js
      create  public/javascripts/dragdrop.js
      create  public/javascripts/controls.js
      create  public/javascripts/application.js
      create  doc/README_FOR_APP
      create  log/server.log
      create  log/production.log
      create  log/development.log
      create  log/test.log

...but the status of the server remains as "Starting...".  Anyway unless you know what I'm doing wrong and points it out first I'm just going to do what I'm sure every beginner does, and, like a blind man at an orgy, feel things out.  I'll post the results on the one-in-a-million chance someone visiting the forum is more clueless than myself.

Re: Beginner Getting Started with RadRails - can't get WEBrick running

Got it started...sigh.  Title this thread Portrait of a Greenhorn.

Re: Beginner Getting Started with RadRails - can't get WEBrick running

Hi Ticketholder,

can you post how you did it work?

I have the same problem but I can't find a good solution out.

Thanks