Topic: autotest keeps running without changes

This is the first time that I have seen this.  When I run autotest it just keeps going and going without stopping.  No changes are being made the files to cause this, at least none that I know of.

I am running on a MacBook Pro. I have tried to re-install zentest but it is still the same thing.

Thanks for any help.

Re: autotest keeps running without changes

Is everything passing? Sometimes if there's a syntax error then it will re-run every 10 seconds. If everything is passing, try creating a new Rails project and running it there, does it behave the same way? Maybe something is touching one of the files constantly causing autotest to think it has changed.

Railscasts - Free Ruby on Rails Screencasts

Re: autotest keeps running without changes

if all tests pass, autotest does not continue to run, but if I insert an assert false statement that is enough to cause it to continually run.  There isn't a 10sec pause in between, it just keeps going.

This is just a practice project and was created today. I have never had this problem with other practice projects that were created yesterday and any before that.

Re: autotest keeps running without changes

Were you able to figure it out?
This is also happening to me, autotest is possessed!

Re: autotest keeps running without changes

No I wasn't able to figure out what the problem was.  Luckily for me it was just a practice project so I just scrapped it and created another.

If you happen to find out what the problem is let me know in case it happen again.

Good luck

Re: autotest keeps running without changes

Got it!

David Chelimsky pointed out this gotcha previously. Following his advice fixed the problem for me. 

I had to remove the following lines from spec.opts:

---format
-failing_examples:spec/previous_failures.txt
---example
-spec/previous_failures.txt

If you use the rspec generator they aren't there to begin with, so don't add them, like I did.  doh!

Re: autotest keeps running without changes

I am having the same problem but with a fresh install of Leopard with no rspec installed. It Just keeps running even if all tests pass

Re: autotest keeps running without changes

This is also happening to me now.  I don't have the original problem as mentioned in the solution above.  Anyone else able to track this one down?

Re: autotest keeps running without changes

I am having the same issue also, been trying to track down the problem but nothing yet. I don't have those lines in my spec.opts file to remove, as a test I tried removing all options but it made no difference. Hopefully a fix will appear soon.

Re: autotest keeps running without changes

I can make it happen by using format "progress" and also format "html".  Using both causes the problem.  Using only one removes the problem.  Seems they don't play nicely together.  I can't track down the problem in the code myself.

Re: autotest keeps running without changes

yes, autotest can run without any extra effort

autotest